Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Om oss

Kontakter

Rutenhjelms Elektriska är företag med stort kunnande. Vår storlek, 6 heltidsanställda, borgar för att du alltid får personlig service hos oss – något som vi vet att våra kunder idag uppskattar väldigt mycket.

Välkommen du också!

Vårt koncept är en totallösning från idé till färdig anläggning. Vi projekterar, konstruerar i CAD-miljö, bygger, programmerar, installerar, driftsätter, gör service och ger dig support. Detta ger dig en hög driftsäkerhet.

Dina önskemål styr vårt arbete!

Lite historik...

Arri Rutenhjelm startade 1987 företaget efter att ha arbetat som elektriker under flera år. 1989 anställde han Magnus. Efter hand som fler och fler kunder har "hittat hit" har personalstyrkan utökats, och vi har idag kapacitet att åta oss större entreprenader både vad gäller nybyggnation och renovering (se vidare under Referenser).

1990 började vi konstruera och installera automation i processanläggningar för vattenrening, och kom därmed att vidareutveckla vårt kunnande inom automation med PC- och PLC-styrning.  Sedan dess har vi byggt automationsanläggningar i simhallar och industrier från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Från att ha varit ett enmansföretag med villainstallationer som arbetsområde, har vi utvecklats till ett företag med även entreprenad, automation och PLC-baserade processer som specialitét.

Några exempel på genomförda projekt:

Halmstad Aréna
Automation för vattenrening i samarbete med Swimtec.

Bröderna Fribergs lantbruk, Norra Vånga
Nybyggnation av torkanläggning med automation.

Sunnerbohallen, Ljungby
Automation för vattenrening i samarbetet med Swimtec.

Skara Stadshotell / Rosers Salonger
Belysningsstyrning med iPhone/iPad i nya konferensrum och bistro.